Etappe 13


  Heen en weer

Schipperskerk > Geulle aan de Maas

wandel km

fiets km

datum

17,5

16,6

zo 13-12-2020

Historie Vorige blog

1. Fietsen van de finish naar de start

2. De wandeling


We starten etappe 13 in Schipperskerk, een klein gehucht tussen de Maas en het Julianakanaal.
Wanneer we onze eerste routes bekijken merken we toch een aantal verschillen op met onze latere wandelingen. Naarmate ons rondje Nederland vorderde hadden we meer en meer de neiging om de grens zo nauw mogelijk te volgen, wars van wat andere lange-afstands-wandelingen deden. Nadat we ontdekten dat de 'standaard' wandelingen het niet zo nauw namen met de grens gingen we ook steeds vaker onze eigen route uitzetten.
In deze beginfase zie je dat we vaak niet de grens volgen, terwijl er op die grens toch wel wegen of paden lopen die we evengoed hadden kunnen volgen.
Dus volgen we niet de Maas - de grens - maar gaat de wandeling via Obbicht naar het Julianakanaal, en dan naar Berg aan de Maas. Hier ligt geen brug naar de Belgische zijde, maar wel een veerbootje. Gratis, dus gaan we zoals Drs P. zo beeldend voorschrijft een keertje heen en weer. En als we toch aan de overkant zijn nuttigen we meteen onze lunch.

Daarna wandelen we teug naar het kanaal en vervolgen onze weg naar Geulle aan de Maas, een gehucht met ruim 200 inwoners.
Bij de grote overstromingen van de grote rivieren in de jaren negentig is Geulle beide keren ondergelopen, wat het de bijnaam opleverde van Geulle in de Maas.

  Etappe 13


  Heen en weer

Schipperskerk > Geulle aan de Maas

wandel km

fiets km

datum

17,5

16,6

zo 13-12-2020

Historie Vorige blog

www.wijzijnerwegvan.nl 2020

Home