Etappe 7


  Van kluis tot kruis

Achelse Kluis > Budel

wandel km

fiets km

datum

13,4

8,6

vr 20-11-2020

Historie Vorige blog

1. Fietsen van de finish naar de start

2. De wandeling


Onderweg langs de grens van Achelse Kluis naar Budel besluiten we tot 2 kleine omweggetjes. Allereerst willen we een stukje langs de Warmbeek, en ook het Kasteel Beverbeek.
Op weg naar ons startpunt fietsen we allereerst langs een herdenkingsmonument van de 'Dodendraad', een elektrische versperring tussen Nederland en BelgiŽ uit de tijd dat BelgiŽ in '14-'18 door Duitsland was bezet. Altijd weer een triest stukje historie, als een land haar vermeend eigenbelang stelt boven een mensenleven.
De Warmbeek ziet er met haar pas gemaaide oevers eerder uit als een litteken dan als een landschapsverrijking, maar dat is natuurlijk een kwestie van slechte timing - hadden we maar een maandje eerder langs moeten lopen.
En kasteel Beverbleek blijft ongezien achter struiken en hoge heggen. Ach ja.
Maar de wandeling door het herfstlandschap wordt er gelukkig niet minder mooi van. En de Leenderheide biedt ons fraaie natuurlijke vergezichten.
Budel, ons einddoel, beschikt over een bezienswaardige kerk uit het begin van de 20ste eeuw (toen we die nog nodig dachten te hebben) en een gezellig ogend centrum, met een heus hart in de vorm van de Markt met het Schepenhuis van 1771.

  Etappe 7


  Van kluis tot kruis

Achelse Kluis > Budel

wandel km

fiets km

datum

13,4

8,6

vr 20-11-2020

Historie Vorige blog

© www.wijzijnerwegvan.nl 2020

Home