Frankrijk > Midi-Pyrénées > Condom
week 17: 19 april - 25 april 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 17...

Het draaipoortje dat op de camping van Condom als in- en uitgang voor voetgangers dienst doet, is zeker niet op fietsers berekend: de enige manier om met de fiets de camping af te geraken is door onder de slagbomen door te kruipen! We peddelen over de oude spoorweg naar Vopillon, een klein dorpje met een fraai 11e eeuws kerkje, verscholen achter een magnifieke ceder.
De weersvoorspellingen worden ongunstiger, dus besluiten we de voortent alvast af te breken. Op de camping is een betonnen platform met een waterslang, dus maken we van de gelegenheid en de faciliteiten gebruik om de vloerbedekking van de voortent weer eens grondig te reinigen.
Wandelend door Condom blijven we ons verbazen over de hoeveelheid bakkers die een gemiddeld Frans stadje tooien; het lijkt wel of elke inwoner tenminste vijf bakkers binnen een straal van 100 meter nodig heeft.
In La Romieu dreigde in de 14e eeuw een rattenplaag en volgens de legende zorgde Angéline er met haar kattenschare voor dat het dorpje van deze verschrikking werd bevrijd. En om dit nooit meer te vergeten zijn er op gevels, vensters en deuren kattenbeelden geplaatst die ook vandaag de dag nog te bewonderen zijn.
We gaan de hoogte in, en wandelen 'Sur les Hauteurs de Condom'.
En vrijdag brengt niet alleen de voorspelde regen maar ook nieuwe buren, met een splinternieuwe caravan. Die besluiten duidelijk voor de eerste keer en in de stromende regen hun voortent op te gaan zetten. De rest van de middag ontspint zich voor onze caravan een werkelijk allervermakelijkst tafereel. En we moeten toegeven: we hebben onze hulp niet aangeboden...© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter