Frankrijk > Midi-Pyrénées > Condom
Frankrijk > Limousin > Chéniers
Frankrijk > Centre > Chartres
week 18: 26 april - 2 mei 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 18...

Als we ergens wat langer verblijven, dan ontmoeten we al gauw nieuwe kennissen! Kijk, daar is dat aardige meisje van het office du tourisme dat dat hele eind met ons meeliep om de bibliotheek te wijzen. Elke ochtend om dezelfde tijd zien we twee dames waarin we moeder en dochter vermoeden samen trimmen in het park; ze zwaaien al vrolijk naar ons als ze ons zien aankomen. Drie jongens spelen elke middag basketbal op het pleintje maar vandaag zien we er maar twee. Er zal toch niets mis zijn? Inburgeren gaat snel, in een klein stadje in Frankrijk! Als we op dinsdag Condom achter ons laten is het dan ook, zoals bijna altijd, met een beetje weemoed.
In Chéniers treffen we een uitgestrekte camping vol met karakteristieke gebouwen maar zonder mensen - pas na lang zoeken vinden we Jacqueline, de eigenaresse, aan het werk in één van de bungalows. Ze heeft de camping net een week geleden overgenomen en wij blijken haar eerste gasten te zijn! Het sanitair is nog niet in gebruik; warm water is nog niet aangesloten. We krijgen de sleutel van één van de al schoongemaakte bungalows overhandigd die we naar believen mogen gebruiken. Hebben we in ieder geval warme douches!
We reizen door naar Chartes waar een charmante wandelpromenade langs de Eure-rivier ons naar de stad voert en vergapen ons aan fraai gerestaureerde wasplateaus, watermolens, woningen en bruggetjes. De volgende dag trekken zomer en zon zich terug en daalt de temperatuur tien graden. Brrr. Het Musée des Beaux Arts ligt er op zondagmiddag verlaten bij, op een enkele suppoost en ons na, maar als we de 298 treden van de de toren van de kathedraal beklimmen is het op de nauwe wenteltrap een drukte van belang! Het uitzicht is fantastisch!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter