Frankrijk > Midi-Pyrénées > Condom
week 16: 12 april - 18 april 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 16...

Bijna dagelijks treffen we een eendenmoeder met haar kuikens in het park tussen camping en stad. Waar we begonnen met elf kuikens, zien we het aantal langzaam maar onafwendbaar teruglopen; elke dag weer een spannende volkstelling. Na drie weken zijn er nog zes...
Auch (Oosj) loopt steil op aan de oever van de Gers en is de geboorteplaats van D'Artagnan, de vierde van de drie Musketiers. De boven- en benedenstad worden verbonden door trappen, de pousterles en een wirwar van smalle steegjes. We bezoeken de Sainte Marie kathedraal en werpen een blik op de 113 gebeeldhouwde eiken koorstoelen waarin meer dan 1500 personages zijn uitgesneden.
En tijdens een lange wandeling vanuit Caussens over heuvelen met prille wijnranken (zonder ook maar één terrasje te bespeuren onderweg! Waar is die oogst gebleven?) belanden we in Castelnau sur l'Auvignon, wat in 1944 tijdens een verhitte strijd met de bezetters helemaal werd vernietigd.
Op zaterdag gaan Pascale en Frank vol vitamine V weer terug naar België en naar hun werk en wordt het even stil, naast onze caravan.
In Condom bewonderen we het verfijnde beeldhouwwerk van het koor van de kathedraal Saint Pierre, de trefzekere worpen van enkele stedelingen die onder de platanen langs de rivier hun dagelijks jeu-de-boules ritueel houden en de vermoeide tred van de pelgrims op weg naar Santiage de Compostela: nog maar 982 kilometer te gaan.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter