Frankrijk > Aquitaine > Ondres
Frankrijk > Midi-Pyrénées > Condom
week 15: 5 april - 11 april 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 15...

We reizen door naar Condom, waar we vrienden Pascale en Frank ontmoeten die met ons hun paasvakantie komen doorbrengen. We hebben een leuke trefplek uitgekozen; Condom blijkt een comfortabel stadje en de besluisde Baïse rivier zorgt voor veel vertier.
We bezoeken Agen, stad van de pruimen en de cipiers, gelegen aan de Garonne rivier, en bewonderen de eeuwenoude fraai gerestaureerde vakwerkhuizen. Vol verwachting wandelen we langs de elftenpaaiplaats maar helaas, geen kuiter te bekennen!
Larresingle blijkt een fraai voorbeeld van een ommuurd dorpje en Fourcès bezit een door bomen belommerd dorpsplein waaraan een tot de nok toe volgestapelde schuur met antiek, curiosa en rariteiten en waar het goed toeven blijkt, op het terras!
Op zondag is er een kajakpolo toernooi op de rivier waar amper toeschouwers te bespeuren zijn. Dat blijkt geen enkele reden om enige terughoudendheid te betrachten in het spel: duwend, trekkend, de tegenstander omvarend en woest met de peddels maaiend proberen de teams te scoren. De enige geblesseerde bij dit agressieve spektakel is de scheidsrechter die welhaast vanaf de wankel opgebouwde stellage fluitend de rivier inkukelt.
En 's avonds spelen we gevieren onze eigen toernooien; we leggen een Triviantje en gooien hoge ogen met Yahtzee.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter