Portugal > Planicies > Castro Verde
Spanje > Extremadura > Cáceres
Spanje > Castilla y Leon > Cubillas de Santa Marta
Frankrijk > Aquitaine > Ondres
week 14: 29 maart - 4 april 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 14...

Alweer onze laatste dagen in Portugal! Met Yvonne en Hans drinken we een pleur-op-bakkie, kopen nog wat moet-je-echt-in-Portugal-kopen dingetjes en genieten van de laatste regen - echt zomeren wil het nog steeds niet!
Ons huis wordt getransformeerd van woon- tot aanhangwagen en op donderdag zetten we voor de tweede keer in één week tijd de klok een uur vooruit en rijden naar Cáceres, een fraai stadje in de Spaanse Extremadura.
De camping is overvol maar we kunnen nog wel een plekje uitzoeken op het tentenveld: het is de week vóór Pasen en Semana Santa wordt groots gevierd! Volgens de receptioniste is het 2,5 kilometer lopen naar het centrum, dus wandelen we de volgende ochtend welgemoed naar de stad. Zeven (7!) kilometer verder bereiken we het centrum waar we met onze neus in de boter vallen. Het is Viernes Santo, Goede Vrijdag, alle winkels zijn gesloten en de broederschappen die verantwoordelijk zijn voor het ronddragen van levensgrote religieuze poppen lopen allemaal hun rondje door de stad: op sommige kruispunten kun je twee processies tegelijk volgen! Het oude centrum van de stad is fraai opgeknapt en geeft ons de indruk dat de werkster net is langs geweest.
De volgende dag trekken we via een overnachting in Cubillas de Santa Marta verder naar Frankrijk, waar we tegen de avond in Ondres arriveren. Het eerste stuk van onze reis naar het noorden zit er op!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter