Portugal > Planicies > Castro Verde
week 13: 22 maart - 28 maart 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 13...

Samen met Hanneke rijden we naar Monte das Oliveiros. Het blijkt een boerderij te zijn, mooi gelegen op een heuveltop met olijfbomen en omringd door tientallen ooievaarsnesten waarin 63 ooievaars zetelen. Zo vertellen de boer en zijn vader, die even een praatje komen maken met die gekke Hollanders die zomaar hun erf op komen rijden.
Verder in de week een leuke verrassing als vrienden Yvonne en Hans ineens op de deur kloppen; ze staan vlakbij ons op de camping geparkeerd. Hoog tijd om voor het eerst in maanden de barbecue weer eens op te stoken!
We bezoeken gevieren het kopermijnstadje Aljustrel, een stad vol contrasten. Aan de ene kant de desolate resten van dagmijnbouw geaccentueerd met enkele mijnschachten, aan de andere kant ligt bovenop een heuvel de kapel van Onze Lieve Vrouw van het Kasteel geflankeerd door enkele millenniaoude Romeinse runes. En dan de ontmoeting met Carolina, een Mozambikaanse die er vrolijk en honderduit Portugees kletsend op staat om ons op een terras op een bica te trakteren, een kopje koffie.
Op zondag bezoeken we ng een kapel - La ermitade Nossa Senhora de Aracelis. Verwonderd bezien we de diverse geofferde ledematen, van was gemaakt, om de maagd te duiden waar het aan mankeert...
Natuurlijk spelen we scrabble met Yvonne en Hans en overwegen om morgen een blanco blokje van was te maken.www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter