Portugal > Planicies > Castro Verde
week 12: 15 maart - 21 maart 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 12...

Bij Manéle, de boer wiens huis we vorige week zijn binnen gevlucht op de loop voor de aanval van de agressieve bijenzwerm, gaan we op zijn uitnodiging een biertje drinken. We worden heel hartelijk ontvangen en Manéle geeft ons met plezier en trots een rondleiding over de gehele boerderij.
Verder wandelen we onder veel bekijks door Cazével, een piepklein, praatgraag, zanglustig en typisch wit dorpje verscholen in de heuvels van de Alentejo, waarvan menige inwoner de tijd neemt om ons persoonlijk en breedvoerig welkom te heten.
Elke avond tussen zes en zeven uur verliezen we de wifi-verbinding in onze caravan, en ondanks de inspanningen van receptionisten, nachtwakers en computertechnici wordt de connectie steeds pas de volgende ochtend tegen half tien weer spontaan hersteld. We staan voor een raadsel.
Vogels spotten lijkt ons in deze kale, met gras begroeide heuvels niet zo moeilijk; gewapend met verrekijker en een boekje vol kleurige vogelafbeeldingen doorkruisen we het nabij gelegen vogelreservaat Vale Gonçalinho. We slagen er echter enkel in om een paar ooievaars te determineren...
En de week wordt gezellig afgesloten: Hanneke komt ons nog een keertje vanuit de Algarve opzoeken en de strijd rondom de Cataanse Kolonisten kan worden vervolgd!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter