Portugal > Planicies > Castro Verde
week 11: 8 maart - 14 maart 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 11...

Van de campingreceptie krijgen we te horen dat er vandaag een aardbeving zal plaatsvinden in Castro Verde - om 14:30 precies. Het blijkt om een grootscheepse oefening van de nooddiensten te gaan, en de camping is uitgekozen als verzamelpunt voor alle "slachtoffers". Precies om half drie klinkt de sirene en vlijen we ons met een kopje koffie voor de caravan en wachten op de floorshow. Drie uur later verschijnen er drie ambulances die ietwat nonchalant drie lopende gewonden uitlaten. Nou, zo schokkend was dat niet. Hoogstens 3,5 op de schaal van Richter.
Tijdens een wandeling buiten het dorp worden we aangevallen door honderden bijen! Met tientallen steken vluchten we een boerderijtje binnen. Terwijl we de laatste bijen uit ons haar plukken, verduistert het boertje het huis, stookt de open haard aan en gaat samen met ons de binnengekomen beesten met een spuitbus vergif te lijf. Een half uurtje later, als de bijen nog altijd woest om het huis zwermen, brengt hij ons met de auto naar de eerste hulp. En de volgende ochtend komt hij op de camping controleren of het wel goed gaat, met ons. De bijen zijn weg, zo verklaart hij, en van de week moeten we wat bij hem komen drinken!
Op zondag rijden we naar het nabijgelegen vogelreservaat maar het bezoekerscentrum blijkt al te zijn gesloten. Even verderop ontdekken we een fraai bloemenriviertje met grazende paarden. Vogels zijn echter in geen velden of wegen te bespeuren...© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter