Frankrijk > Aquitaine > Domme
week 40: 28 september - 4 oktober 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 40...

Genesteld tegen de flank van de steil oprijzende klif vlijt La Roque Gageac zich harmonieus langs de oever van de Dordogne. Gloeiend in het zonlicht of helemaal opgaand in de rotswand in de schaduw toont één van de mooiste dorpen van Frankrijk ons steeds een nieuw gezicht.
Het hooggelegen bolwerk van Domme torent boven de vallei van de Dordogne en vormt een natuurlijke vesting. De oude okerkleurige huizen en de smalle steile straatjes liggen beschermd achter de metershoge transen die wonderwel bewaard zijn gebleven. En vanaf de Promenade genieten we van toch wel het mooiste uitzicht van de Périgord.
In Castelnaud la Chapelle bevindt zich het Château des Milandes, waar Joséphine Baker jarenlang resideerde met haar aangenomen kinderschare. In het kasteel is een museum gevestigd over haar leven en werken, een fascinerende opeenvolging van voor- en tegenspoed. In de tuinen van het kasteel wordt dagelijks een wervelende show opgevoerd door fraaie roofvogels van velerlei pluimage.
We maken een lange wandeling door de omgeving van Domme die ons langs uitgestrekte notenboomgaarden, uitbundige kastanjebossen, uitgestorven gehuchtjes, uitgelaten 'waak'honden, uitgekiende modelvliegtuigjes en uitermate uitnodigende terrassen voert. Uit... in Domme!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter