Frankrijk > Aquitaine > Plazac
Frankrijk > Aquitaine > Domme
week 39: 21 september - 27 september 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 39...

La Roque Saint Christophe in Peyzac le Moustier is een honderd meter steil oprijzende rotswand aan de oever van de Vézère met halverwege een kilometerlang plateau dat al 25.000 jaar als schuilplaats en woonstee fungeerde tot Hendrik III in 1588 de volledige vernietiging van de stad verordende, waar destijds een duizendtal mensen woonde. We beklimmen de wand, bekijken maquettes en nagebouwde behuizingen en proberen even de middeleeuwen te herbeleven.
Font de Gaume in Les Eyzies de Tayac is één van de laatste grotten ter wereld met polychrome prehistorische wandschilderingen die nog voor het publiek is geopend. Beperkt, want per dag worden slechts 180 personen toegelaten. Gelukkig slagen we erin kaartjes te bemachtigen! Vol ontzag bewonderen we enkele van de ruim 200 schilderingen van dieren die in de periode van 17.000 tot 15.000 jaar geleden hier werden aangebracht.
We reizen verder, maar een stukje dit keer, naar Domme, terug naar de oevers van de Dordogne. Waar vrienden die onderweg zijn naar de Algarve ons een weekje komen vergezellen.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter