Frankrijk > Poitou-Charentes > Port des Barques
week 34: 17 augustus - 23 augustus 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Port des Barques - Koffie, zoals koffie bedoeld is Riviertje bij de prehistorische grotten Bouil Bleu in Saint Porchaire Kasteel 'La Roche Courbon' in Saint Porchaire Vijver in de tuin van het kasteel 'La Roche Courbon' Jonge zwanen in de vijver van 'La Roche Courbon' Houtdraaier aan het werk in de kelders van het kasteel 'La Roche Courbon' Franse Tuinen gezien vanaf de balustrade van het kasteel 'La Roche Courbon' Passé aux Boeufs in Port des Barques Crêpes op het terras van kasteel 'La Roche Courbon' in Saint Porchaire

wijzijnerwegvan
in week 34...

De dagen beginnen merkbaar te korten en de avonden brengen we alweer door in de beschutting van de voortent waar we de geneugten van echte koffie leren herwaarderen.
Gevieren rijden we naar Saint Porchaire waar we het Château de la Roche Courbon bezoeken. Dit kasteel is in de 17e eeuw verbouwd tot residentie van de markiezen van Courbon en behalve fraaie stijlkamers zijn de Franse tuinen een wandeling meer dan waard! Bovendien liggen op het terrein de grotten van Bouil Bleu, die al in de prehistorie door onze verre voorvaderen werden gebruikt als schuilplaats. We bewonderen een Engelse kunstenaar die in de kelders van het kasteel demonstraties geeft in fijn houtwerk, spelen enkele oude bordspelen en eten crêpes in het kasteeletablissement.
Onze Vlaamse vrienden vertrekken en wij bezoeken voor de tweede maal een tandarts; wederom is echter onvoldoende tijd gereserveerd voor de behandeling; andermaal maken we voor volgende week een afspraak!
En we investeren in een nieuwe back-up schijf om onze alsmaar groeiende fotoverzameling op te kunnen slaan.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter