Frankrijk > Poitou-Charentes > Port des Barques
week 33: 10 augustus - 16 augustus 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Saint Pierre kathedraal in Saintes Taart van appel met zanddeeg Feestelijk glas bij zonsondergang op het Île Madame Zonlicht kleurt de kerkbanken in Soubise Rotondekunst in Montherault - 'Moine Bénédictin Abbaye de Trizay' - Glas in lood van Richard Texier Uitgebloeide zonnebloemen in Montherault Passé aux Boeufs in Port des Barques Visnet op het Île Madame Picknick op het Île Madame

wijzijnerwegvan
in week 33...

In het hoogseizoen een afspraak maken met een tandarts is hier welhaast onmogelijk, zo ervaren wij. Alle artsen zijn met vakantie! 'En nu komen jullie hier' zo wordt ons verweten. Een behulpzame receptioniste weet na heel veel bellen een uurtje voor ons vast te leggen.
We bezoeken Saintes, een oude pleisterplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela, waar we de Romeinse hand herkennen in de Poort van Germanicus en een enorm amfitheater terwijl de katholieken hebben gezorgd voor een Vrouwenklooster, de St Pierre kathedraal en de Romaanse crypte van de St Eutrope kerk.
Onze Vlaamse vrienden komen op de terugweg naar huis ons nog een weekje gezelschap houden.
We rijden weer eens door Soubise en besluiten er eens te stoppen; zo ontdekken we een prachtige mairie, een verlichte kerk en bij de haven stuiten we op een stellage van drie etages met bootjes!
En op zondag is het precies vijf jaren geleden dat we dit avontuur begonnen. Waar blijft de tijd! We vieren het met een champagnepicknick op Île Madame - op naar de volgende vijf!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter