Frankrijk > Poitou-Charentes > Port des Barques
week 35: 24 augustus - 30 augustus 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Afmeerring in Port des Barques Visser op het wad bij Port des Barques Pelgrim met hoofddeksel in Port des Barques Baguettes Mieke op het 'Fête du Sel' op het Île Madame Zout van het Île Madame' Pelgrims trekken op naar het Île Madame Passé aux Boeufs in Port des Barques Nog een visser op het wad bij Port des Barques

wijzijnerwegvan
in week 35...

Voor de derde week op rij bezoeken we de tandarts en driemaal blijkt scheepsrecht! Met een geslaagde behandeling achter de kiezen proberen we vergeefs een verloren lensdop van onze camera terug te vinden.
Op woensdag komen honderden pelgrims naar het Île Madame om onder leiding van de aartsbisschop van Lyon bij een groot kruis gemaakt van honderdduizenden kiezelstenen te herdenken dat 254 priesters hier in 1794 tijdens hun deportatie overleden aan hun ontberingen.
Tijdens het weekend wordt op het zelfde eiland het Feest van het Zout gevierd; wij drinken er een biertje gebrouwen op het Île d'Oléron waarin zout van het Île Madame is verwerkt!
Op de camping is het vakantieseizoen voorbij. Gezinnen met kinderen maken plaats voor oudere en jongere stellen, de openingstijden van de receptie lopen drastisch terug, het animatieprogramma loopt af en de grasvelden kunnen zich weer gaan herstellen van de schade opgelopen door grondzeilen en barbecues.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter