Frankrijk > Poitou-Charentes > Port des Barques
week 32: 3 augustus - 9 augustus 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Op de overstroomde toegangsweg naar Fort Louvois in Bourcefranc le Chapus Gevelversiering op het 'Maison de la Lieutenance' in Cognac Zoutmeren in La Grand Village Plage op het Île d'Oléron In de kelders van Maison Otard gelegen in het kasteel van Francois I in Cognac Zonsondergang in Port des Barques Proeverij bij Maison Otard in Cognac De haven van Saint Nazaire sur Charente Lege oesterbanken bij Bourcefranc le Chapus Fjordenpaard op de 'Route du Sel des Vikings' in Port des Barques

wijzijnerwegvan
in week 32...

Met zeven personen en twee auto's rijden we naar Cognac, waar we een stadswandeling maken en de St Léger-kerk bezoeken. Maar laten we er niet omheen draaien: het draait natuurlijk uit op een cognacje proeven! Die smaakt opperbest - volgens sommigen zelfs naar meer! Daarvoor kunnen we terecht in la cognathèque, een winkel gespecialiseerd in dit lokale drankje, waar de duurste fles meer dan 7.000 euro kost. Da's nog eens een borrel die in de papieren loopt!
Fort Louvois ligt in Bourcefranc le Chapus, pal naast de brug naar het Île d'Oléron en de vissershaven. De toegang tot het fort loopt bij vloed onder water, waarna het urenlang enkel per boot bereikbaar is. Het wordt vloed als wij arriveren en om ons heen wordt het druk als de vissersboten terugkeren van de oesterbanken.
We bekijken de zoutpannen in Le Grand Village Plage die enkel nog voor toeristen in stand worden gehouden en komen de Vikingen tegen op hun fjordenpaarden - ook op het zoutpad.
En tegen het einde van de week vertrekt onze visite weer en wordt het even stil, op de camping.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter