Frankrijk > Poitou-Charentes > Port des Barques
week 31: 27 juli - 2 augustus 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Fort Boyard vanuit Île d'Oléron De torens van La Rochelle Schaaldieren zoeken in Fouras Natuurreservaat in Moëze Pizzeria in La Rochelle Theehuis in Mournac sur Seudre Aardbeientaart en éclairs in Port des Barques Camping La Garenne in Port des Barques Rue du Port in Mournac sur Seudre

wijzijnerwegvan
in week 31...

La Rochelle blijkt een leuke maar druk door toeristen bezochte stad te zijn die de moeite van een bezoek waard is vanwege de drie uit de kluiten gewassen torens die de haven bewaakten in tijden dat havens nog bewaakt kònden worden met torens.
Op woensdag komen Jan's zus en zwager met de caravan een weekje vakantie met ons vieren.
We bezoeken het natuurreservaat van Moëze en zien verrassend weinig vogels. Een vogeltellende ranger slaagt er met haar enorme verrekijker in ons toch nog kennis te laten maken met enkele gevleugelde reservaatbewoners.
We maken een rondrit over het Île d'Oléron, op Corsica na het grootste eiland van Frankrijk, waar we haventjes, citadels, vuurtorens en het fameuse Fort Boyard kunnen bewonderen.
En in Mornac sur Seudre slenteren we van de overdekte middeleeuwse markthallen door de smalle steegjes langs de witgeschilderde huisjes naar de kleine rivierhaven terwijl we intussen de op straat en in de etalages uitgestalde koopwaar bezichtigen.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter