ma 8 april 2024

Torquay

Surf dudes

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      A lifejacket buys you time
     







We verlaten Melbourne met gemengde gevoelens. Wat een gezellige stad - dynamisch, cultureel en kleurrijk. Maar verderop lonkt de Great Ocean Road, en nog verder, na Perth pas denken we, gaan we ons hullen in tropenwarmte.
De Great Ocean Road is na de eerste wereldoorlog aangelegd als arbeidsvoorziening voor 3.000 van de uit Europa terugkerende militairen, en kwam gereed in 1932. De weg loopt tussen Torquay en Allansford over een afstand van 243 kilometer en is opgedragen aan alle gesneuvelde soldaten uit WOI.

De grillige door de zee belaagde zuidkust van Australië is hier op zijn mooist, met fraaie stranden, hoge rotskliffen en eilandjes, gelardeerd met aardige, geinige en soms zelfs oude kustdorpjes en -stadjes.
Als kers op de taart komen elk jaar, tussen mei en oktober, de walvissen van Antarica hun jongen opvoeden in de ondiepe wateren voor de kust van Australië.

We starten met Torquay, bekend als de surfhoofdstad van het land.
We bezoeken wat stranden, bewonderen de witte kaketoes en bezien de surfers, druk bezig om wereldfaam te verwerven al lijken de golven niet echt mee te werken.
Het is een koude dag - de wind lijkt rechtstreeks van Antarctica te komen. Blij dat wij niet surfen, hoeven we in ieder geval niet het koude water in...


 

ma 8 april 2024

Torquay

Surf dudes

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home