vr 22 maart 2024

Wilsons Promontory & Tarwin Lower

Whisky, een slang en levende muziek

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      Too good to be wasted
     







We vertrekken vandaag weer uit het prachtige park, Wilsons Promontory.
Onderweg (toch nog een half uur rijden naar de parkuitgang) bezoeken we nog enkele mooie plekken.
Eerst het ontbijt, daarvoor rijden we naar Whisky Bay - leek ons toepasselijk - waar het strand aan een zijde wordt begrensd door rode met ijzer doorschoten rotsen. Met als dessert een bliksembezoek aan Picnic Bay.

Één van de meest populaire tracks in het Wilsons Promontory is de Prom Wildlife Walk, net name omdat er vaak kangoeroes, wombats of emoes gezien worden tijdens deze wandeling. Je hebt het meeste kans wild te treffen, als je er tegen dageraad of schemering rondloopt. Wij waren er rond het middaguur, en dat is een erg slechte tijd om wild te spotten. Niettemin turen wij in het rond, maar er loopt ons niets voor de voeten. Een uurtje of wat later zijn we aan de rand van het park, Shallow Inlet, een bij eb grotendeels droogvallende ondiepte. Behalve vlinders en een kopje koffie vinden we hier de zeer giftige lowland copperhead, die gelukkig voor ons het hazenpad kiest.

Tegen de avond arriveren we in Tarwin Lower, waar we in de tuin van het Riverview Hotel neerstrijken. Hier genieten we 's avonds nog van levende muziek en een biertje. Wat weer zo goed bevalt, dat we een dagje extra blijven...

 

vr 22 maart 2024

Wilsons Promontory & Tarwin Lower

Whisky, een slang en levende muziek

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home