do 21 maart 2024

Wilsons Promontory

Lilly Pilly

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      A 4 minute shower will also clean your conscience
     







De Lilly Pilly Nature Walk is een populaire wandeling in Wilsons Promontory National Park. De ietwat kinderlijke naam van deze acht kilometer lange tocht is afkomstig van een met rode bessen versierde boom, ook wel de Australische kers genoemd.
Maar eerst bezoeken we het strand waar de Tidal River in uitmondt. Het rivierwater heeft een bruine tint, afkomstig van tanines uit dode planten, de grondslag voor een gezond eco-systeem.

Behalve door de bush voert de route ook door het gematigd regenwoud en op het keerpunt - de Lilly Pilly Gully - slingert een vlonderpad door het rivierdal.
Wij wanen ons onderweg regelmatig in Jurrasic Park en verwachten toch zeker een dino tegen te komen, we kunnen ze bijna horen, zo primitief oogt de plantenwereld; vooral de gras- en varenbomen lijken afkomstig uit een ander tijdperk.
We beklimmen op de terugweg de voet van Mount Bishop met - af en toe, de begroeiing is dicht! - mooie uitzichten over het rivierdal.

Terug in Tidal River krijgen we het advies om tegen zonsondergang over de plankieren van de Loo Errn boardwalk te gaan, als we een wombat willen spotten. En dat willen wij. Hoopvol en behoedzaam doorkruisen we het moeras langs de Tidal River zonder ook maar enig wild op te merken. Als we ietwat teleurgesteld terugkeren, horen we het al van verre luid telefonerende meisje - ze jaagt al het wild weg - midden in haar gesprek stilvallen. Gefascineerd staart ze naar een wegwijzer in de schemering. Wombat, fluistert ze tegen ons. Als we dichterbij komen zien we warempel een exemplaar van het door ons gezochte buideldier, dat onverstoord door alle publieke belangstelling rustig doorgaat met gras eten!


Wombat: check!


 

do 21 maart 2024

Wilsons Promontory

Lilly Pilly

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home