wo 13 maart 2024

Cape Conran, Lakes Entrance, Metung

Stroom!

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      Don't let your campfire go bush!
       







Het komt - gelukkig - niet vaak voor, maar vandaag begon als een grijze, natte dag. Bovendien regende het die middag ook nog, met enige regelmaat.
Onze eerste stop is dan ook, geheel in stijl, een waterval. En wel de Genoa waterval. Ne een kilometer grindweg en enkele honderden traptreden betreden we een mooi ingekapseld plateau waar een stroompje water aarzelend zijn weg zoekt. Overigens door een werkelijk prachtige kloof, getuigend van het feit dat dit stroompje eens een machtige rivier was! En wie weet, wat er uit zo'n stroompje kan groeien als het echt gaat gieten!
En regenen doet het nog steeds. We merken dat het natte bos sterk naar eucalyptus ruikt - hoe zou dat komen? Misschien al die eucalyptusbomen?

We stoppen weer aan de kust, bij Cape Conran. Australië loopt over van mooie plekjes, en dit is er zeker één van! De wandel- en klauterroute bij Salmon Rocks voert langs witte stranden en woeste golven die de ruige rotskust teisteren.
Éen van de rotsen vertoont een treffende gelijkenis met een olifant, dapper en vergeefs strijdend om los te breken uit het gesteente. En een klein en door rotsen omgeven strandje levert een keur aan fraaie schelpen op.

Lakes Entrance is de letterlijk te nemen naam van een stadje gelegen aan de Gippsland Lakes. Het is het grootste stadje dat we voorlopig zullen treffen, en we zijn op zoek naar een inverter. Met onze motorhome kunnen we namelijk wel 12V apparaten aan (zo kunnen we de telefoons zonder probleem opladen), maar alles wat een 220V voeding heeft, is enkel op te laden als we op een camping staan (en dan nog eentje met stroomvoorziening, die zijn tot op heden dun gezaaid). En laten daar nu zowel onze camera's als onze computers onder vallen! Een wave inverter sluit je aan op een 12V accu, en dan kun je er een 220V voeding aan koppelen. Zo bedachten wij. Alle bezochte kampeer- en hengelsportzaken kunnen ons niet aan een inverter helpen. Uiteindelijk volgen we een tip van één van de vissende winkeliers en weten we nog juist voor sluitingstijd een omvormer te vinden bij een handelaar in auto-onderdelen, Lakes Auto Parts / Jaycar.
Nieuw probleem is dan weer dat de spanning van de accu (van de huishouding, niet die van de auto) met de aangesloten omvormer redelijk snel zakt onder de 12V. Waardoor onze koelkast direct uitvalt... Maar onze pc's en camera's werken weer! En daar kan geen koud drankje tegenop!

 

wo 13 maart 2024

Cape Conran, Lakes Entrance, Metung

Stroom!

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home