ma 4 maart 2024

Wollongong

Garage III

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      Look out before you step out
       







Negen uur, zo is ons te kennen gegeven. Om negen uur 's ochtends moeten we er zijn, bij de garage. Dan wordt het werk verdeeld en kan er een monteur worden aangewezen om onze RV te repareren. En inderdaad, als we op het aangegeven tijdstip arriveren is het een drukte van belang met af- en aanrijdende auto's en staat Tom buiten met een clipboard in zijn hand auto's te delegeren. We melden ons bij hem, overhandigen de autosleutels en - we zijn inmiddels oude bekenden in de garage - nemen enkele chocolade paaseitjes mee naar de koffieautomaat, waar we onszelf trakteren op een café moccha.
Een medewerker van de garage komt informeren of we naar het centrum willen en vandaag - afgelopen vrijdag vroegen ze het ons ook, maar hadden we zin om te wandelen - nemen we het aanbod graag aan.
Vijf minuten later zitten we in een grote bestelbus op weg naar het centrum. Van de goedgemutste chauffeur krijgen we uitgebreide instructies waar en hoe hij ons weer kan oppikken, samen met een toelichting op de geschiedenis van Wollongong. Helaas is de tijd te kort om ons te overstromen met alle informatie die hij in een lang en zonder twijfel leerzaam leven heeft vergaard, maar hij doet zijn best!
We worden afgezet voor het winkelcentrum Wollongong Central - over een enorm uitgestrekt gebied van vier blokken en vijf verdiepingen, nodigen honderden winkels op een vloeroppervlak van 59.000 m2 uit tot kopen. Zoals steeds verdwalen we al snel in de wirwar van gangen, hallen, trappen, liften, roltrappen, zithoeken, binnendoortjes en buitenommetjes maar ach, we hebben de tijd. Ochtend en middag verglijden snel, en tegen drie uur vangen we aan om via de kust onze weg terug te zoeken naar de garage. Waar we tegen half vijf arriveren.

Onze Belle blijkt nog niet klaar. En dat gaat vandaag ook niet meer lukken. De monteur is bezig om onze motorhome weer rijvaardig te maken, zodat we haar vandaag mee kunnen nemen, en morgen maken ze de reparaties verder af. Wij nemen dan maar een koffie moccha met een paaseitje, en zoeken onderwijl naar een plek in de omgeving waar we kunnen overnachten. We gaan voor Lake View Car Park in Kully Bay, gelegen aan het Illawarra meer, waar we arriveren tegen zonsondergang.
Dit car park begon zijn levensjaren als 'gewone' parkeerplek, maar blijkt heden ten dage intensief in gebruik om te verblijven, getuige de spulletjes die zich bij sommige campers en caravans hebben opgestapeld. Geen sanitair, maar wel zicht op het water. En morgenochtend staan we alweer om half acht bij de garage...


 

ma 4 maart 2024

Wollongong

Garage III

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home