vr 1 maart 2024

Wollongong

Garage II

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      The more that you learn
        The more places you will go







Als we 's ochtends de auto bij de garage afleveren zijn we nog vol goede hoop.
Met een beetje mazzel, denken we, zijn we 's middags al weg uit Wollongong, en op weg naar het zuiden.
Tom, ons aanspreekpunt bij de garage, raadt ons aan om gewoon de stad in te gaan; ze bellen wel als ze iets willen weten of als de auto klaar is.

Na twee kilometer zijn we bij zee, en nog twee kilometer verderop ligt Crown Street en het centrum van de stad. We hebben nog steeds aan aantal dingen voor onze rv nodig en neuzen daarvoor in allerlei winkels waar we normaal niet komen - naarstig op zoek naar kussens, kookgerei en kampeerspullen (om de k's maar even te noemen). Al snel blijkt een belangrijk verschil tussen het aanbod en onze wensen. Australiërs houden blijkbaar van gedekte kleuren (om maar even flink te generaliseren) en wat wij zoeken voor onze motorhome is toch een meer uitgesproken kleurenpalet. We besluiten om voorlopig geen water bij de wijn te doen - dan maar lege handen...

Intussen horen we niets van de garage, en loopt de middag ten einde. Een naar ons verstuurd tekstbericht verschijnt pas twee uur na verzending op onze telefoon. Of we ze even willen bellen.
Tijdens de controle bleek behalve de handrem ook het gewone remsysteem aan onderhoud toe te zijn. Onderdelen daarvoor moeten worden besteld, in Melbourne. Maandag kunnen ze in Wollongong zijn. En maandag wil de garage ook wel ruimte maken om die onderdelen te installeren.

Dat betekent dat we drie dagen langer in Wollongong doorbrengen. Onze motorhome mag weer met ons mee, maar eerst moet de monteur nog wel het een en ander terugplaatsen. We krijgen cappuccino geserveerd in de wachtruimte. Na een kwartierjte al rijdt Tom onze rv voor.
We keren terug naar de camping, die we deze ochtend achter ons hebben gelaten, maar zo makkelijk blijkt het niet te zijn! Helaas, zo vertelt de receptionist, de camping is helemaal vol. Sorry, guys. En alle andere kampeerterreinen in de omgeving waarschijnlijk ook, al kunnen we natuurlijk altijd even bellen. Want dit weekend is er in Wollongong een airshow. Met stuntvliegers, formatievliegers, parachutespringen en wat al niet meer! En daar komen mensen uit de wijde omtrek op af, dit weekeinde.
Na het bellen van een stuk of zeven campings, gaan we het anders aanpakken. We vinden een rest area langs de A1, een kilometer of twintig verderop, Nungarry in Dunmore, waar we gratis en voor niets één nacht mogen doorbrengen. We zijn alweer onder de pannen!

 

vr 1 maart 2024

Wollongong

Garage II

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home