do 29 februari 2024

Wollongong

Van hoog naar laag

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      Hazardous Marine Creatures Underwater
        Eng hè?







We verlaten de heuvels achter Wollongong en zetten onze rv - nee, geen camper - aan Lake Illawarra, ten zuiden van Wollongong, op Windang Beach Tourist Park. Het woord 'illawarra' is afgeleid van het Aboriginal woord 'allowrie' of 'eloura' wat zoveel wil zeggen als 'plezante plek bij zee' of 'hoge plek bij zee'. Waarvan akte.
De zomervakanties zijn voorbij, dus hebben we niet gereserveerd. En dat blijkt ook niet nodig, er is plek genoeg op de camping, deze donderdag.
Morgen gaat de motorhome naar de garage, en wanneer de reparatie in de ochtend al gereed is, zijn we van plan om verder zuidwaarts te reizen, dus we boeken slechts een enkele overnachting.
We krijgen maar liefst zes cijfercodes aangereikt: eentje voor de slagboom, eentje voor het damessanitair, een voor het toiletgebouw voor heren, eentje voor de poort naar buiten, een andere voor dezelfde poort naar binnen en een code die we nergens hebben weten toe te passen. Het beslaat een heel a-viertje. Alle codes nog eens in kleur herhaald op een klein geplastificeerd kaartje dat we bij ons kunnen steken, want wie onthoudt nou al die codes?
We wandelen nog even naar het Illawara meer, waar het blijkt te wemelen van de vogels. In een kwartiertje spotten we pelikanen, gekuifde duiven, een vlucht witte kaketoes, een slangenhalsvogel en honderden oerhollandse zilvermeeuwen op een zandbank.

Veel campings in Australië hebben een camp kitchen, een gezamenlijke keuken. Uitgerust met kookplaten, magnetrons, potten en pannen, divers bestek en ander keukengerei (vaak achtergelaten door eerdere kampeerders denken we, gezien het assortiment aan bestek), koelkast, diepvries en picknicktafels, altijd overdekt en soms ook binnen (afhankelijk van het klimaat). Ze dienen ook als sociale ontmoetingsplaats; waar de kinderen elkaar in de speeltuin vinden, geschiedt dat bij volwassenen in de keuken. Gezellig. We ontmoeten er een Française die er, naar ze zelf verklaart, een beetje toezicht houdt, een Duitse en twee Australische jongeren (maar die tellen eigenlijk morgenochtend pas) die een ontbijt klaarmaken van toast, gebakken eieren en spek als eerste gang, en melk met havermout, nutella, pindakaas en honing uit de magnetron als tweede.
Leerzaam, zo'n camp kitchen ...

 

do 29 februari 2024

Wollongong

Van hoog naar laag

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home