Dinsdag 16 januari 2024

Canberra

National Museum of Australia II

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


  It is not about the colour of my skin
  It's about the spirit that burns within




Onze laatste volledige dag in Canberra, vandaag!
We besluiten om deze dag toch te gebruiken voor een tweede bezoek aan het National Museum. Om Australiërs te begrijpen is het volgens ons essentieel dat we de Aboriginals begrijpen, en een tweede bezoek aan dit museum zal daar zeker aan bijdragen.
Vanaf ons hotel is het toch een kleine vijf kilometer wandelen, dus besluiten we om de eerste drie kilometer met de tram af te leggen. Vanuit Alinga Street lopen we naar het National Museum, nog altijd twee kilometer. Australië is écht geen voetgangersland, zo blijven we opmerken. Mensen zonder vervoer zijn aan het sporten of aan het winkelen, een andere reden om te gaan lopen kan men zich nauwelijks voorstellen. Voor zover er voetgangersfaciliteiten als stoplichten of trottoirs aanwezig zijn, worden ze dus niet vaak gebruikt – tijdens onze gang naar het museum komen we dan ook – behalve hardlopers of -fietsers – amper mensen tegen. Vlakbij het museum nestelen blijkbaar enkele agressieve vogels, gezien de borden met het advies om niet te gaan lummelen. Nu zijn we dat toch niet van plan, wat misschien de reden is dat we geen enkele vogel voor onze lens krijgen.
We arriveren bij het museum, verkrijgen tickets (gratis), en vervolgen onze route waar we vorige week zijn geëindigd. Gaandeweg de expositie dringen zich steeds vaker beelden uit de bioscoopfilm 'Rabbit-proof fence' aan ons op, een film over drie jonge Aboriginal meisjes, die we jaren geleden in een filmzaaltje in Lagos, Portugal zagen. Een aanrader, deze film. Na enkele uurtjes staan we weer buiten, misschien geen beter mens, misschien geen wijzer mens, maar wel een rijker mens.
We passeren de koepel waarin de Australian Academie of Science is gehuisvest, de Shine Dome, en stoppen even om dit fenomeen nader te bezien. En ook voor de terugweg nemen we voor het laatste stuk de tram.

 

Dinsdag 16 januari 2024

Canberra

National Museum of Australia II

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home