Maandag 15 januari 2024

Canberra

Hotelwissel &
Canberra Shopping Centre

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


  I can't help you when you're shouting at me




Vandaag verhuizen we van de voorsteden ten zuiden van het centrum naar de noordzijde van Canberra.
Voordeel is dat we dan nog maar een tramrit verwijderd zijn van het centrum. We gaan van een woning voor onszelf alleen naar een woning met weliswaar een eigen slaap- en badkamer, maar met een gedeelde eetkamer en keuken, wat een gezellige bijkomstigheid blijkt te zijn.
Om daar te geraken vervoegen we ons eerst bij de dichtsbijzijnde bushalte, daar nemen we lijn 5 naar London Circuit, we wandelen vervolgens naar station Alinga Street, nemen daar de tram (light rail) en lopen dan het laatste stuk naar onze nieuwe woonst. Lijkt misschien erg vermoeiend, met 40 kilo bagage verspreid over vijf tassen, maar onze reistassen zijn gewield en ach, in totaal rollen we misschien 3 kilometer ermee – da’s goed te doen, zo vinden we.
DIt is de eerste keer dat we in Canberra het openbaar vervoer nemen, dus moeten we ons een Travel Card aanschaffen bij het News Agency.
Slechts eentje, zo nemen we - ten onrechte - aan; in heel New South Wales, de provincie waarin Sydney en Newcastle liggen, konden we als tweede ov-pas onze visa-kaart gebruiken. Niet, zo blijkt, in Canberra. Waardoor één van ons vandaag zonder geldig plaatsbewijs in zowel bus als tram zit. Wie? Ach ja, wie...
De huisbeheerder, Huamin, zou ons tegen 16:00 vóór ons nieuwe adres ontmoeten, en om 16:15 zitten we op het terras naast de voordeur, nog steeds te wachten. We bellen even en dan blijkt de vriendelijke beheerder BINNEN op ons te wachten – en wij maar uitkijken naar een aansnellende auto!
We krijgen onze sleutels aangereikt en de huisregels (boven schoenen uit!) en staan na een uurtje weer buiten – op naar het centrum.
We besluiten om vandaag te gaan wandelen, en na een kilometer of twee passeren we Haig Park en slaan we Mort Street in. De graffiti die we daar aantreffen is een bonus, mooi blijft mooi! Even verderop treffen we winkels in overvloed; Canberra Centre is tenslotte het winkelhart van Canberra.
In een morsig, met vuilniscontainers gevuld pleintje vinden we nog een aantal superhelden op de muren. We winkelen nog wat en keren huiswaarts.

 

Maandag 15 januari 2024

Canberra

Hotelwissel &
Canberra Shopping Centre

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home