28/8 - 3/9

Week

35

Historie   Vorige blog  




  PT     Póvoa de São Cosme

Buurhonden en -varkens



De afgelopen weken hebben we amper iets van de 200 meter voor ons wonende buurman gemerkt. Af en toe (lees: één keer per week) komt er een auto met bezoek, die steeds door de hondenschare (wij schatten de omvang op 5) luidruchtig wordt begroet, en wijzelf worden ook steevast op een uitgebreid blafconcert onthaald als we er langsrijden.
Deze week verandert dat gedrag.
Bleven de honden eerst steevast op hun eigen territorium, deze week komen ze bij ons op bezoek. Ze drentelen rond de dome, dommelen op het grint voor de dome en zorgen voor een onrustige Lidl. Overigens blijken ze heel lief te zijn als ze eenmaal voorbij het blafstadium zijn en aangehaald worden. Wat we, wederom overigens, niet vaak doen omdat we ze gezien de houding van onze kat niet aan willen moedigen.
We denken dat de eigenaar enkele dagen / weken van huis is en een huissitter heeft waar de honden weinig affectie mee hebben. Als ze 'los' zijn lopen ze bij ons; enkel voor het eten snellen ze naar huis. Wanneer we tussen de hunden varkens ontwaren zijn we eerst erg verbaasd. Later ontdekken we dat de varkens, inclusief 2 kleine biggetjes, gewoon bij de hondenroedel horen, en waarschijnlijk door de huissitter ook enkele uren per dag vrij rond mogen lopen.

Na een dag of tien keert de situatie weer terug naar voorheen en zien we geen hond meer. En ook geen varken... De eigenaar, zo denken we, is weer thuis.


© www.wijzijnerwegvan.nl 2020

Home