Portugal > Planicies > Castro Verde
week 09: 22 februari - 28 februari 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 09...

In het centrum van Castro Verde staat op een pleintje een klein gebouwtje wat niet alleen onderdak biedt aan de openbare toiletten en een klein cafeetje, maar ook aan het lokale toeristenbureau. Steeds als we er voorbij lopen, kijkt de in de deuropening rokende en bepaald niet overwerkte medewerkster ons hoopvol aan. Hebben we dan écht niets te vragen? Kan ze ons echt nergens meer mee helpen? Weer een dag zonder klanten?
Op zaterdag barst een storm over ons los. We hangen de was te drogen in de tv-ruimte van de camping en plaatsen tafel en fietsen in de luwte van de caravan; terwijl de regenvlagen op het dak conversatie onmogelijk maken en de caravan zacht meewiegt op de wind gokken we welke boom het eerst om gaat waaien.
De volgende dag rest slechts de regen nog als achterhoede van de storm. Het is Jan's verjaardag, dus we gaan er op uit. We rijden naar Ourique en de vele verwaarloosde en ingestorte woningen mogen dan erg fotogeniek ogen, ze zijn ook tekenen van de ontvolking, de armoede en het gebrek aan werk dat de regio kenmerkt.
Het is zondag maar dit is Portugal; alle supermarkten zijn tot acht uur 's avonds geopend dus hebben we tijd genoeg om tijdens de terugrit van Ourique nog wat lekkers te scoren. En ze hebben dan wel geen Bossche Bollen, maar het ananasgebak smaakt ook heerlijk. Feest!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter