Portugal > Planicies > Castro Verde
week 08: 15 februari - 21 februari 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 08...

Als rasechte bourgondiërs hebben we wel zin in een feestje en informeren bij het plaatselijke toeristenbureau waar de optocht en het carnavalsfeest precies worden gehouden. Daar krijgen we te horen dat carnaval dit jaar wordt overgeslagen. Vanwege de regen.
De stroomkabel van Jan's scheerapparaat maakt kortsluiting; reden genoeg om in het dorp op jacht te gaan naar een nieuwe. Wanneer we informeren naar mogelijke winkels waar zoiets kan worden verkregen, worden we doorverwezen naar... de Chinees. En daar, achter de kassa, in een kartonnen doosje met paperclips, elastiekjes, clipjes en enkele oude kassabonnen wordt triomfantelijk een stroomkabeltje gevonden. Dat nog blijkt te passen ook!
We bezoeken de Basílica Real en bewonderen de fraaie tegeltaferelen over de slag bij Ourique, waar Alfons I in 1139 de Moren versloeg waarna hij tot koning van Portugal werd uitgeroepen. Op de twee kerktorens is geen spoor van een ooivaarsnest te bekennen; op het dak van het aanpalende huis zien we een kattenfamilie spelen tussen de dakpannen.
En op het braakliggend terrein naast de camping strijkt een groep zigeuners neer: drie karren, zeven paarden en ezels, twee tenten en een handvol kinderen fleuren de omgeving enkele dagen op.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter