Portugal > Algarve > Quarteira
Portugal > Planicies > Castro Verde
week 06: 1 februari - 7 februari 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 06...

Ook in Quarteira is het bar koud, in het internetcafé. De enige verwarming bestaat uit een oud elektrisch kacheltje wat behalve een beetje warmte in ieder geval een hoop herrie produceert. Als we er wat bankzaken willen regelen blijkt de batterij van onze e-dentifier de geest te hebben gegeven, en uit piëteit weigert ook het reserve-exemplaar dienst: 'battery low'.
Nel en Frans verblijven vlakbij ons, op de camping in Albufeira waar we ze 5 jaar geleden ontmoetten. We hebben er een gezellige dag, krijgen een uitstekend diner voorgeschoteld (die gegrilde tomaatjes!) en worden nog eens rondgeleid door Albufeira wat de afgelopen jaren drastisch blijkt te zijn verbouwd waarbij vooral de gigantische roltrappen naar het strand in het oog vallen.
Schijnbaar zijn we 2 weken geleden weer in Nederland geweest: we hebben daar wéér een bekeuring...
Als we 's anderdaags verder reizen naar Castro Verde nemen we bij het verlaten van Quarteira een verkeerde afslag en manoeuvreren met de caravan door de steeds nauwer wordende steegjes van de binnenstad - totdat we ons helemaal vastrijden. Toesnellende inwoners maken de straat voor ons vrij, verwijderen een wegafsluiting en wijzen ons een route naar de hoofdweg.
Anderhalf uur later arriveren we in Castro Verde. Op onze 200e camping! En de volgende dag bereiken we een tweede mijlpaal: op 6 februari zijn we 2.000 dagen onderweg! Feestje? Ach, wat zullen we zeggen. Voor ons is het elke dag feest!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter