Spanje > Andalucía > Isla Cristina
Portugal > Algarve > Quarteira
week 05: 25 januari - 31 januari 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 05...

De zon schijnt en dit keer staat er geen gure, koude wind; voor het eerst in maanden kunnen we weer eens buiten lunchen! We krijgen post uit Nederland: de nieuwe campinggids met bijbehorende kortingspasjes. En op woensdag breken we voor de 35e keer in 6 jaar de voortent af; een fiks karwei vanwege de modderstromen die we de afgelopen weken te verwerken kregen.
Een laatste strandwandeling in Isla Cristina valt samen met hoog tij: ploeterend door het rulle zand kijken we als volleerde jutters uit naar aangespoelde kostbaarheden maar verder dan wat visnetdrijvers komen we niet.
Na nog wat laatste boodschappen - Portugal is duurder dan Spanje - reizen we verder, de grens over naar Quarteira. We zetten de klok een uur achteruit, terwijl we op de camping voooruit moeten betalen.
Het is weekend en tijdens een lange wandeling over de boulevard naar de vissershaven krijgen we gezelschap van honderden plaatselijke families. De zon schijnt, vanuit de haven krijsen enkele meeuwen, de zee ruist, op het verder verlaten strand rennen een paar honden en enkele knetterende brommertjes accentueren de rust. Op het centrale plein komen drie kinderen het zout van hun fiets wassen door ze onder te dompelen in de fontein.
Portugal. Het voelt goed om weer terug te zijn!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter