Spanje > Andalucía > Isla Cristina
week 02: 4 januari - 10 januari 2010
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 02...

Door de vele regen en het uitvallen van de elektriciteit, en daarmee de pompen, overstroomt een laaggelegen stuk van de camping: onze medekampeerders worden 's ochtends wakker met 10 centimeter water in de voortent; alles moet worden afgebroken, gedroogd, gepoetst en weer worden opgebouwd. Slechts enkelen zoeken een andere plaats, de rest toont een rotsvast vertrouwen in het opklarende weer en de capaciteit en betrouwbaarheid van de pompen.
Aangestoken door al die arbeidende overwinteraars geven wij de voortent ook maar eens een beurt.
Hanneke, onze in Portugal wonende vriendin, komt logeren en belooft de zon mee te brengen. We halen haar op bij het eindstation van de Algarve boemel, in Vila Real de Santo António, in Portugal. We bekijken meteen het stadje en - we wisten het al wel - Portugal is ánders dan Spanje! Alles lijkt wat rommeliger, huiselijker, knusser, minder strak afgewerkt. En natuurlijk ligt hier echt overal de typische Portugese kalkzandsteen, in wisselende patronen in de trottoirs.
Het is koud maar droog en zonnig weer, zoals beloofd, tot zondag. We kuieren, kletsen, koken, worden bijna verleid om een kreeftenfuik te jutten, spelen een spelletje Kolonisten en als we Hanneke 's zondags op de trein zetten begint de regen alweer te vallen...© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter