Spanje > Madrid > Aranjuez
Spanje > Andalucía > Villafranca de Córdoba
Spanje > Andalucía > Isla Cristina
week 51: 14 december - 20 december 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 51...

De week trapt af met een fikse sneeuwbui! In de tuinen van het Koninklijk Paleis van Aranjuez zien we vele sneeuwmannen verrijzen, en de plaatselijke jeugd is druk doende met de vervolgproductie!
We bekijken het minipaleisje Casa del Labrador, waar we tijdens de Spaanstalige rondleiding scherp worden geobserveerd door de gids en een extra bewaker zodat we geen enkele foto kunnen maken. Dat blijkt in het Palacio Real een stuk eenvoudiger: de aanwezige suppoosten zijn zo druk met elkaar aan het kletsen dat er amper op de ronddwalende bezoekers wordt gelet en we zelfs met de spiegelreflexcamera wat foto's kunnen nemen. Met name de vier bruidsjurken van de huidige Spaanse royals, gedragen tussen 1964 en 2004, die een volledige zaal in beslag nemen, een kindertroontje van Isabel II uit 1633 en een koninklijke, met rood fluweel beklede, triminstallatie uit 1900 vallen ons op.
We gaan op weg naar de zuidkust van Spanje, en na een overnachting in Villafranca de Córdoba, bereiken we Isla Cristina, vlakbij de Portugese grens. Onze komst valt samen met een weersomslag: het gaat regenen. En het blijft regenen! Bevreesd voor het wassende water verhuizen we de volgende dag de caravan naar een hoger gelegen standplaats. Op zaterdag krijgen we visite uit Nederland: Huub en Marc komen de kerstdagen met ons doorbrengen! Het is kil winterweer; overwinteren, zo heet dat...© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter