Spanje > Madrid > Madrid
Spanje > Madrid > Aranjuez
week 50: 7 december - 13 december 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 50...

In het Thyssen-Bornemisza museum bekijken we werken van Fra Angelico, Dürer, Rubens, Rembrandt, Brueghel, Gauguin, Degas, El Greco en Kandinsky alsmede een fraaie collectie 19e eeuwse Amerikaanse schilders: het wilde westen als kunst! Op dinsdag bezoeken we de tentoonstelling Hollandse Schilders in het Prado met als pronkstuk een door het Rijksmuseum Amsterdam uitgeleend schuttersstuk van Frans Hals. De volgende dag richten we opnieuw onze stappen naar het Prado waar we de Vlaamse en Spaanse zalen bewonderen. Het Palacio Real blinkt uit door rijkelijk versierde en kostbaar gemeubileerde vertrekken waar opnieuw inhoud gegeven wordt aan het begrip in weelde wentelen... totdat we in de wapenkamer de buitengewoon oncomfortabele harnassen aanschouwen.
Op onze laatste avond in de hoofdstad genieten we nog één maal van de fraaie kerstversieringen terwijl de Madrileense bevolking druk doende is met kerstinkopen en het uitkiezen van het lot met de ogenschjnlijk meest fortuinlijke cijfercombinatie in een van de vele eindejaarsloterijen; getuige de honderden lootjesverkopers een serieuze aangelegenheid!
We laten Madrid dan achter ons en rijden naar het 50 kilometer verderop gelegen Aranjuez, met wederom een enorm koninklijk paleis en kilometers fraaie tuinen, gelegen aan de oevers van de Taag. En in de nacht van zondag op maandag openen we de caravandeur, en wat zien wij ???© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter