Frankrijk > Languedoc-Roussillon > Villegly
week 45: 2 november - 8 november 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 45...

In Frankrijk hoor je baguettes te eten. Dat vindt de dorpsbakker van Villegly ook. Hij heeft drie soorten brood: baguette, petit baguette en grand baguette. Jaja, de Fransen gaan helemaal voor de variatie!
Het is erg rustig op de camping, deze week. We nemen de tijd om ons achterstallig internetgebruik wat in te lopen, ook al omdat deze week veel wind en regen brengt!
Tussen de buien door maken we enkele wandelingen door de omgeving en genieten van de fraaie herfstkleuren die de eenvormige velden met langgerekte rijen druivenstruiken omtoveren in een expressionistisch schilderspalet.
We bezoeken opnieuw het lagere en nieuwe stadsdeel van Carcassonne (nou ja, nieuw - gebouwd rond 1240) en dit keer treffen we de poorten van de kathedraal geopend (de vorige keren hield God siësta)! Ons verblijf in de bisschopskerk wordt zelfs opgefleurd door een repetitie van de organist, blijkbaar een serieuze zaak getuige een aantal kerknotabelen die gefronst en geconcentreerd aantekeningen maken - waarover blijft ons onduidelijk.
Het wordt steeds vroeger donker; we slenteren door de motregen en de drukke, feestelijk verlichte winkelstraten waar de eerste kerstversieringen al opduiken.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter