Frankrijk > Languedoc-Roussillon > Villegly
week 44: 26 oktober - 1 november 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 44...

Op maandag komen Huub en Marc ons weer een weekje vergezellen. Samen bezoeken we La Cité, de oude ommuurde stad van Carcassonne, die behoudens de zwermen toeristen en de talloze restaurants en souvenirwinkels zo uit de middeleeuwen lijkt te zijn weggelopen.
We rijden naar Toulouse en in de fabriekshallen van de Airbus 380 zien we drie vliegtuigen die worden gemonteerd met een gezamenlijke waarde van meer dan een miljard euro. Een half uurtje later neuzen we rond in een Concorde, het snelste passagiersvliegtuig ooit geproduceerd. Het vliegtuig staat al 20 jaar aan de grond en de inmiddels verouderde technologie om ons heen lijkt zo te zijn overgenomen uit een van de allereerste James Bond-films.
De goudmijn van Salsigne is al jarenlang niet meer in productie; we klimmen over de toegangspoort om te onderzoeken of er niet wat goudklompen zijn blijven liggen. Wat schrammen rijker en een illusie armer bekijken we de ruïnes van de vier kastelen van Lastours, overblijfselen van de versterkingen die de Katharen hier zevenhonderd jaar geleden bouwden vlak voor ze over de kling werden gejaagd door de katholieken, daartoe opgeroepen door paus Innocentius III.
En 's avonds duiken we even terug in de tijd met de nipte ontsnappingen en de wilde achtervolgingen in de oude Vlaamse tv-productie Axel Nort.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter