Frankrijk > Haute-Normandie > Berneval-le-Grand
Frankrijk > Basse-Normandie > Merville Franceville Plage
Frankrijk > Bretagne > Pléven
week 25: 15 juni - 21 juni 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
De kleurige parasols van Deauville 'Le Vieux Bassin', de vaak geschilderde haven van Honfleur Schelpen aan het strand van Merville Franceville Plage Groentewinkel in Trouville 'Une nuit un jour' van Andreï Khalipine in het Galerie du Musée in Trouville Strohoeden in Trouville De jachthaven van Dieppe Cider en calvados in Honfleur Bloemen in Dieppe

wijzijnerwegvan
in week 25...

We bekijken Dieppe, fraai ingeklemd tussen hoge krijtrotsen, waar op aandringen van Keizerin Eugénie grote groene grasvelden zijn aangelegd tussen strand en stad.
Op dinsdag reizen we verder naar de Côte Fleurie: Honfleur, Trouville, Deauville, Blonville, Villers, Houlgate, Merville, Franceville; als een rij juwelen rijgen de fraaie badplaatsen zich aaneen. Aan het strand liggen de oude en nieuwe villa's van de 'beau monde' te schitteren, het zand is fijn en goudgeel, de winkels chique en duur, de kans om hier een VIP te treffen is minstens zo groot als aan de Côte d'Azur en de duurste hotelsuite die we zien, kost meer dan 5.000 euro... per nacht! Plus 1 euro toeristenbelasting, zo vermeldt de prijslijst fijntjes.
Op vrijdag bezoeken we Caen, waar de hertogelijke zetel stond van Willem de Bastaard, later beter bekend als Willem de Veroveraar; waarschijnlijk de enige stad ter wereld waar een bloemenzaak op het idee komt om zich 'De Bastaard' te noemen.
We verruilen Normandië voor Bretagne en op zondag beleven we de eerste dag van de zomer op het dorpsfeest van Pléven.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter