België > West Vlaanderen > De Haan
Frankrijk > Haute-Normandie > Berneval-le-Grand
week 24: 8 juni - 14 juni 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Schuilen op de Zeedijk in Wenduine Ballen op het strand onderaan de krijtrotsen van Saint Martin Plage Lunch op de boulevard in De Panne Strand van Saint Martin Plage Cowboybrood van bakkerij Aubertus in De Haan Draven over het strand van Wenduine Berneval le Grand 'Searching for Utopia' van Jan Fabre aan de boulevard van Nieuwpoort De pier van Blankenberge

wijzijnerwegvan
in week 24...

Langs bijna de gehele Belgische kust loopt de langste tramlijn ter wereld, van de Nederlandse naar de Franse grens, een trip van bijna tweeënhalf uur. Een ideale manier om kennis te maken met alle redelijk eenvormige badplaatsen: een boulevard met aan de landkant hoge flatgebouwen met daaronder enkele winkels en een overvloed aan terrassen en restaurants, aan de andere kant het strand met daarop veel strandhuisjes en afgezette percelen waar je tegen een vergoeding achter een windscherm en op een strandstoel kunt werken aan je teint.
Belgen lijken een bovenmatige belangstelling te hebben voor het Wilde Westen: een plaatselijke bakker verkoopt zelfs echt cowboybrood!
Op donderdag trekken we Frankrijk in en worden begroet met fraai en zonnig weer. In Berneval-le-Grand stijgen honderd meter hoge krijtrotsen omhoog uit de zee; een wonderlijk, wit en woest ogend schouwspel wat ook nog eens goed is voor de kuitspieren.
En op de camping hebben we eindelijk weer eens internet - hoog tijd voor wat achterstallig onderhoud aan de website.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter