Portugal > Beira Litoral > Figueira da Foz
week 47: 17 november 2008 - 23 november 2008
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 47...

De drie kilometer lange boulevard van Figueira da Foz eindigt in Buarcos, waar enkel een in brons gegoten visser met sleepnet en een eenzame, mogelijk met opzet achtergelaten boot nog getuigen van een visserijverleden. Tegenwoordig vist het dorpje voornamelijk op de portemonnee van de zomerse badgasten en de straten liggen er in het winterseizoen stil en verlaten bij.
Het is al weer meer dan een jaar geleden dat we onze gasfles verwisselden; en dat terwijl we de winter in Nederland doorbrachten! De vloeistof is inmiddels wel teruggelopen tot een bedenkelijk dieptepunt. Om te voorkomen dat we vandaag of morgen tijdens het pizzabakken zonder brandstof geraken, besluiten we de fles te gaan vullen.
De gasflesvuller in Figueira da Foz zetelt op een mooi eiland in de monding van de Rio Mondego - zelfs als zijn hele voorraad de lucht in vliegt, kan hij daar geen vlieg kwaad doen. Vanuit het bedrijf strekken de eerder door ons bezochte zoutpannen zich uit; een pleisterplaats voor trekvogels die de drooggevallen slikken verkennen op zoek naar voedsel.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter