Portugal > Douro Litoral > Vila Nova de Gaia
Portugal > Beira Litoral > Figueira da Foz
week 46: 10 november 2008 - 16 november 2008
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 46...

We reizen zuidwaarts naar Figueira da Foz, een in de zomer druk bezochte badplaats waar de stranden maar liefst 500 meter breed zijn! We dwalen door het stadje en vinden na lang zoeken het Casa do Paço waar 7.000 Delftsblauwe tegels afkomstig uit een 17e-eeuws scheepswrak de wanden sieren. We zien muren vol met molentjes, schaatsers, boertjes en honderden verschillende ridders te paard in de speciaal voor ons geopende tentoonstelling en krijgen bijna heimwee naar de Hollandse winter. Bijna.
Samen met onze Engelse buren zitten we rond de vuurpot en bewonderen de volle maan en de sterren terwijl we proberen om de opstijgende rookwolken te vermijden.
We trekken over een industrieterrein en door een aanpalend bos op zoek naar de zoutpannen van Armazéns en komen toevallig op het Festival van de Aal terecht. Onder begeleiding van de fanfare lopen we verder naar het zoutmuseum waar we bij het licht van de ondergaande zon tussen de bassins rondwaren. En 's avonds eten we Hollands. Friet. Met veel zout.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter