do 11 april 2024

Apollo Bay

Joey's

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


      The earth doesn't belong to us. We belong to the earth.
     







De zonsopgang boven de Zuidelijke Oceaan blijkt een evenement wat zich in deze tijd van het jaar rond 07:30 afspeelt - zo vroeg hoeven we dus gelukkig niet uit de veren. En of die nu echt mooi wordt, dat is altijd weer een verrassing.

Na een ontbijt van geroosterde sandwiches met zicht op de Great Ocean Road laten we Jamieson Creek Campground achter ons om direct weer op de rem te trappen. Net buiten de poort zien we een drietal kangoeroes, zo druk bezig met gras eten dat het lijkt of ze onze campervan niet opmerken. Vijf minuten lang kunnen we ze ongestoord bekijken, dan laten we ze verder met rust en vervolgen onze route.

Na een korte stop bij Wye River arriveren we in Kennett River.
Uniek omdat de inwoners daar al 200 jaar aan het bakkeleien zijn hoe ze nu eigenlijk heten. Vandaag de dag is de officiële naam van het stadje Kennett River, en de rivier is de Kennet river. Al schijnt het nog steeds één van de favoriete onderwerpen te zijn, in de lokale kroeg: één of twee t's...
Langs de Kennet rivier is een wandelroute uitgezet met als bijzondere bijkomstigheid het feit dat de koala hier in 'grote' getale voorkomt en de kans om er eentje te spotten hoog is.
We wandelen langs de rivier, kijken reikhalzend uit naar een koala in de eucalyptussen, en zien een heleboel fraaie watervogels. Geen koala. Wel een mooie wandeling, vooral de gigantische varens zorgen voor een mysterieus sfeertje. Terwijl we ook naarstig speuren naar het eindpunt van de tocht, Skull Rock.

De Great Ocean Road slingert ons van het ene naar het andere fraaie zeezicht tot aan Apollo Bay, waar we een uitkijkpunt beklimmen, Marriners Lookout. De straffe klim wordt bekroond met een adembenemend uitzicht over Apollo Bay.
Terug beneden begeven we ons naar de campground, de Apollo Bay Recreation Reserve, waar we neerstrijken voor de nacht op de ons toegewezen plaats 91. De prijzige camping heeft warempel stroom. Denk je dat eens in. Wat kunnen we niet allemaal gaan doen, met zo'n ongekende luxe.

 

do 11 april 2024

Apollo Bay

Joey's

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home