do 1 februari 2024

Niagara Park

Tijd voor de site

Historie   Vorige blog  
    Quote van de dag


They loved you last night
We doen het!

Zo krijgen we het zomaar druk, deze week.
Nu we besloten hebben welke camper we gaan kopen, moeten we ons buigen over zaken als verzekeringen, wegenbelasting ('rego' hier down-under, short for registration), tolbetaling ('linktgo'), overdrachtsbelasting, overschrijven eigendom camper, wegenwacht ('road assistence') en ga-zo-maar-door. En natuurlijk moet de camper worden betaald. En niet in € maar in AU$.

De supermarkt in Niagara Park ligt zo'n 2 km van onze stek verwijderd. Heen en terug maakt dat een mooie wandeling.
Misschien hebben we al eerder opgemerkt dat Australië een erg fiets- en wandel-onvriendelijk land is. Als er al een voorziening is, zien we gewoonlijk een 'shared path', waarop zich wandelaars, fietsers, steps, e-scooters, e-bikes, fat bikes, voortrazende wielrenners, rolstoelen, uitgelaten honden, door camera's turende toeristen, kinderwagens en kinderen zich in een onoverzichtelijke warboel allemaal tegelijkertijd op hetzelfde pad bevinden. Een ander idee van een veilige fietsroute bestaat eruit om elke paar kilometer een fiets op het wegdek te schilderen. En voetrgangers kunnen soms een pad langs de weg vinden, maar dat enkel wanneer er voldoende wandelaars zijn voorgegaan om een dergelijk pad uit te slijten. En dat vinden we zelden - Australiërs wandelen niet. Tenzij ze er eerst met hun SUV naar toe zijn gereden, en dan zijn het 'officiële' wandelingen, veelal door een natuurgebied of park.
En niet dus, langs een drukke verkeersweg naar het winkelcentrum. De hele weg heen en terug zien we geen enkele voetganger. En moeten we óf ons leven wagen op de meest linkse strook van het asfalt óf ons een weg banen door het hoge gras. O ja, om dat wat spannender te maken komt in deze streek de Oosterse buine slang voor, één van de giftigste ter wereld. Leuk zo, even boodschappen doen...

Ondanks al deze tijdverslindende activiteiten hebben we ook nog tijd over, om enkele verhaaltjes voor onze website te maken. En om een film te kijken. En om een boek te lezen. En om... ach - eigenlijk hebben we tijd zat!

 

do 1-7 februari 2024

Niagara Park

Website updaten

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home