di 30 januari 2024

Failford

Camper queeste

Historie   Vorige blog  




    Quote van de dag


Be curious






Er is nooit twijfel geweest bij ons over hoe we Australië voor de tweede keer willen gaan bereizen. Een camper. En niet huren, maar kopen.

We spraken al eerder op deze website over het vinden van een mooie camper
Enkele weken voor vertrek gingen we dus op zoek. De populaire campers-for-sale-sites werden door ons vrijwel dagelijks bezocht op zoek naar een motorhome die wij willen kopen.
En dat blijkt niet mee te vallen. Wij denken dat dat mede komt door de tijd van het jaar; het is hier hoog zomer en vakantie, dus iedereen met een camper op zijn naam staat ergens aan zee met de kinderschare om zich heen te genieten van de moordende Australische zomerzon.

Toch passeren enkele campers onze revue waar we met een serieuze blik naar kijken.

Zo is daar

Mercedes Benz RV


Bij een wat nadere beschouwing keuren we hem toch af. Wij vinden de prijs / prestatie verhouding uit de maat: te duur voor een camper van 20 jaar oud. Bovendien staat deze in Perth, dat is 4000 kilometer verderop.

De tweede serieuze kandidaat die onze aandacht trekt, is moeilijker te beoordelen.
We vinden de motorhome van buiten leuk, en het interieur lijkt mooi en degelijk afgewerkt.

Ford Sunliner


Dus nemen we contact op met de eigenaresse en vragen om wat extra informatie en wat meer foto's
Omdat we ook daarna deze camper wel zien zitten, willen we een afspraak voor een bezichtiging en een keuring maken. Dat vindt eigenaresse Annie goed, maar zij vermeldt wel dat de prijs niet onderhandelbaar is. Wanneer wij antwoorden dat wat ons betreft de prijs mede afhankelijk is van de resultaten van de keuring, blijkt de verkoopster daar anders over te denken. Kennelijk is zijzelf niet overtuigd van de goede staat van haar camper. Dat geeft te denken.


Als derde hadden we wellicht deze overwogen, ware het niet ...

Jayco Conquest Motorhome


Een mooie camper, zo vinden we. Maar ja, die hondenhokken...
Volgens de eigenaar zijn alle originele kussens, latten, schroeven, bouten en planken nog aanwezig en kan de camper zo weer worden omgebouwd naar de originele staat. En dat zal best kunnen, maar niet door ons, zo besluiten we.

Als vierde vinden we de

Mercedes Sprinter KEA Nomad M700



De campervan is prijzig, is zo ongeveer tien jaar jonger dan alle andere die we bekeken, en er staan wel veel kilometers op de teller! Contact met verkoper Tim bevestigt ons dat deze camper inderdaad uit de verhuur komt. Dat heeft ook wel voordelen. Het onderhoud is zorgvuldig en volgens het boekje gebeurt, bij de verkoop is de camper helemaal gereviseerd en daarna is hij drie jaar lang door de huidige eigenaar gebruikt.
Deze camper vinden wij helemaal leuk. We berichten Tim, dat we interesse in de rv hebben en deze graag willen komen bekijken. Op zich nog niet zo gemakkelijk; de camper staat bij Brisbane, ongeveer 900 kilometer verderop. Enkele uurtjes later ontvangen we een mail van Tim. De camper is zojuist verkocht. Jammer dan.

Opnieuw op zoek, dus. Gumtree, Facebook Marketplace, TradeRVs, om de belangrijkste camperaanbieders maar eens te noemen, hier zijn we weer.
Vind nog maar eens zo'n mooie motorhome. In heel Australië blijkt niets te koop wat we willen. Tenminste, voor de prijs die we ervoor willen betalen. Als we onze filters wat bijstellen en met name een wat hogere vraagprijs toestaan, komen er toch weer wat mogelijkheden.

We besluiten een wat duurdere optie onder de loep te nemen, en wat denk je, we vinden warempel het tweelingzusje van de motorhome die deze ochtend juist aan onze neus is voorbijgegaan: een Mercedes Sprinter KEA Nomad M700.
Hoe mooi kan het zijn. We nemen direct contact op met de eigenaresse voor wat extra informatie en wat blijkt: het ís het tweelingzusje van onze vorige optie! 'Geboren' bij hetzelfde verhuurbedrijf, en ook al drie jaar in particuliere handen. Als we nader informeren, vernemen we dat er meerdere belangstellenden zijn. En ook de verkoopsite meldt ons dat er op dit moment meerdere gegadigden zijn die op deze advertentie reageren. Na enige overweging besluiten we een bod uit te brengen, onder voorbehoud van eigen inpectie en een keuring.
Eigenaresse Susanne laat ons hierop weten dat zij mogelijk geïnteresseerd is. Maar voor de volgende dag heeft zij al een afspraak staan met een eventuele koper, die de rv komt bekijken. We moeten afwachten.

Dezelfde avond neemt de eigenaresse contant met ons op; de kijker van deze middag heeft interesse, maar zij heeft de man ervan op de hoogte gesteld dat er al een bod is uitgebracht. Wat haar betreft mogen wij de camper komen bekijken.

En vandaag gaan we kijken! We huren een auto via Uber Carshare (met het openbaar vervoer kunnen we niet in één dag heen en weer) en rijden in drie uur 270 kilomter naar Failford. Hier treffen we Susanne, de huidige eigenaresse.
We hebben een uitgebreid gesprek, bekijken de campervan zorgvuldig en maken een proefrit. En daarna... rijden we weer terug.
Kopen we hem? Kopen we hem niet? Hij is wel leuk! Maar hij kost meer dan we in ons budget hadden opgenomen...

Doen we het of doen we het niet??

 

di 30 januari 2024

Failford

Camper zoektocht

Historie   Vorige blog  


© www.wijzijnerwegvan.nl 2023

Home