11/9 - 17/9

Week

37

Historie   Vorige blog  




  PT     Póvoa de São Cosme

  PT     Ervedal da Beira

  PT     Fiais da Beira

  PT     Oliveira do Conde

Quinta Açude das Mocas



De week begint en eindigt met regen, maar tussendoor hebben we nog enkele mooie en warme dagen.
En of het nu door de regen komt, of omdat de sluizen bij de dam verder stroomopwaarts verder zijn opengezet weten we niet, maar deze week zien we een flinke stijging van het waterpeil in de rivier. Was het maandag nog een kabbelende stroom die je gemakkelijk en met droge voeten over kon steken, nu is het water een halve meter dieper, zijn een heleboel rotsen onder het wateroppervlakte verdwenen en zien we de vallei snel vergroenen als overal de mimosa en het gras opschieten.

De ABS-sensor is nog niet vervangen: Joao heeft de prijs ervan bij Toyota oopgevraagd en vond 250 euro voor een sensor belachelijk. Dus is hij druk op zoek naar een 2e hands versie of een ander merk dat past - wordt vervolgt.

We bezoeken Fiail da Beira, een klein dorpje dat uitgestorven in de warme septemberzon ligt te bakken. Behalve een - zorgvuldig afgesloten - kerk vinden we een ondergrondse wasplaats. Alsof vrouwen die de was doen uit het oog moeten worden gehouden...
Even verderop ligt een brug over de Mondego rivier. De hellingen zijn hier beboster, een teken dat het afgelopen decennium geen serieuze bosbrand dit gebied heeft geteisterd.

En omdat het weer in het weekeinde koud en nat wordt slaan we alvast wat hout voor de kachel op onder onze veranda. Daar ligt het temninste droog.


© www.wijzijnerwegvan.nl 2020

Home