7/8 - 13/8

Week

32

Historie   Vorige blog  




  PT     Póvoa de São Cosme

  PT     Oliveira do Hospital

Póvoa de São Cosme - Dome Winkelen in Oliveira do Hospital



Een dag of zes na de blessure verklaren ik en paracetamol mezelf voldoende genezen om boodschappen te gaan doen. We trotseren andermaal de eerste 5 kilometer tot de verharde weg, en rijden daarna naar Oliveira do Hospital, 20 kilometer en een half uurtje rijden naar het zuiden. Hier vinden we de bekende Lidl, Aldi, Intermarché, Continente en Pingo Doce supermarkten waar we onze boodschappen inslaan.
Toch leuk om de kennismaking met allerlei Portugese producten te hernieuwen. En de veranderingen op te merken; tenslotte is het al weer zeven jaar geleden dat we in Portugal waren. Bepaalde Nederlandse producten zoals Calvé pindakaas liggen hier nu gewoon in de winkel!
En daarna rijden we weer terug - het is tenslotte niet zo dat ik gèèn last heb van mijn gekneusde rug.
Lidl komt ons luid kletsend begroeten, en we laden alle aangeschafte boodschappen weer uit.
De caravan die tijdens de bouw van de dome als woning werd gebruikt wordt weggehaald, zodat we opeens een overdekte garage hebben - wel nodig, want ook deze week lopen de temperaturen op tot 46 graden!

Met een projector en een projectiescherm zorgen er voor dat we 's avonds buiten op het terras film kunnen kijken. Als het tenminste niet te hard waait. Mary Poppins, The Party en andere klassiekers kleuren de warme zomeravonden.


© www.wijzijnerwegvan.nl 2020

Home