5/6 - 11/6

Week

23

Historie   Vorige blog  




  NL     Biervliet

  BE     Brugge

Voorbereidingen



Onze wandeling langs de rand van Nederland is dus gereed. Na gedurende iets meer dan 3000 kilometer de grenzen van ons landje te hebben opgezocht zijn we toe aan iets nieuws, iets grensverleggend...
Gelukkig hebben we nog plannen genoeg, dus halen we een reeda lang geleden geformuleerd plan uit de kast: we gaan naar Australië. Bovendien, daar zijn we het al snel over eens, gaan we daar ook Nieuw Zeeland aan vastknopen. Rest ons alleen nog om het plan handen en voeten te geven.
Terwijl 1001 vragen op ons af komen (over auto en caravan, bankzaken- en andere geldzaken, verzekeringen, visa, vluchten) komen ook een heleboel afhankelijkheden naar voren. Alles bij elkaar maakt dat de voorbereidingen voor onze aaanstaande wereldreis wel erg complex maar goed, wij houden van een uitdaging (roepen we tenminste altijd).

Om niet ten onder te gaan in digitale werelden plannen we ook wat andere zaken in. Een dagje naar Brugge.
We bezochten dit stadje reeds eerder dus wisten we wat te verwachten.
Brugge is een oude stad en kende zijn bloeitijd aan het einde van de Middeleeuwen, toen het de belangrijkste stad van Noordwest Europa was. Het zorgt in ieder geval voor een pittoresk en bezienswaardig centrum, en de bezienswaardigheden zijn in tegenstelling tot Brussel of Antwerpen gemakkelijk in 1 dag te bezoeken. Waarbij we weer eens als vanouds ronddwaalden tussen groepen Koreanen, Japanners, Chinezen, Singaporezen en andere Aziaten, met tussendoor wat verdwaalde Amerikanen gelardeerd met groepen die wij in het oude Oostblok situeerden.
Kortom, zoek ergens een bankje en als je er lang genoeg blijft zitten flaneert de halve wereldbevolking voorbij, in velerlei uitmonsteringen: gewoontjes, vakantie, gewaagd, extravagant, werkplunje, pak (dat waren er niet veel), sexy, bloemetjesjurk, boers, sportief, ...
Wij amuseerden ons in ieder geval weer kostelijk.


© www.wijzijnerwegvan.nl 2020

Home