1 tafel. 100 vragen. 112 denkers, ondernemers, filosofen, kunstenaars, activisten en wetenschappers, onder leiding van de Amerikaanse acteur William Dafoe en de Nigeriaanse activiste Hafsat Abiola. 9 uren. 114 camera's.
De vragen worden een voor een voorgelezen, en alle aanwezigen mogen gedurende drie minuten hun antwoorden geven, alle antwoorden worden opgenomen, en worden aan eenieder beschikbaar gesteld via een website.
De voornaamste sponsor is Allianz, een verzekeringsgigant die wereldwijd actief is. Allianz levert meer dan de helft van het vijf miljoen euro zware budget van het project. De laatste weken hebben activisten en vakbondsleden ervoor gezorgd dat op de website van Dropping Knowledge, waarop de 100 vragen worden verzamelt en gerangschikt, de dringendste vraag ter wereld luidt: 'Hoe is het mogelijk dat Allianz zes miljard euro verdient en tegelijk 7000 mensen ontslaat?'

Andere vragen luidden bijvoorbeeld:
Wat is de religie van God?
Is het moord om een moordenaar de doodstraf te geven?
Kan dansen de wereld veranderen?
Als de wereld geleid werd door vrouwen zou er dan ook nog oorlog zijn?

The Table of Free Voices met een diameter van 38m, werd op 9 september 2006 voor één dag geplaatst op de Bebelplatz in Berlin. Het kan bijna geen toeval zijn dat hier op 10 mei 1933 een groteske door de Nazi's georganiseerde boekenverbranding plaats vond.

Voor zover wij na kunnen kijken is de tafel daarna nooit meer opgezet.