Frankrijk > Languedoc-Roussillon > Villegly
Spanje > Cataluña > Roses
Spanje > Cataluña > Montblanc
week 47: 16 november - 22 november 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Klik op een foto voor het starten van een diashow Best viewed with F11

wijzijnerwegvan
in week 47...

Na een rustig begin van de week rijden we woensdag naar Roses, net over de grens in Spanje. Na maanden in het fantastische Franse binnenland te hebben doorgebracht zien we eindelijk de zee weer! Behalve een idyllisch in een baai en tegen een heuvel gedrapeerde badplaats vinden we ook een (gesloten) Nederlandse Friettent en het Tourist Office beschikt over een heuse Nederlandstalige folder!
We bezoeken Figueres en dompelen ons onder in het magisch realisme van Dalí. Tussen de vloeibare horloges, de eeuwige geliefde Gala en de verbazingwekkende reconstructie van Mae West verdiepen we ons in de fantastische rotsschilderingen van Antonio Pitxot. Tegen zijn uitdrukkelijke wens in werd Dalí na zijn dood in 1989 hier in het museum bijgezet in plaats van naast zijn geliefde Gala in Pubol.
We reizen verder en worden door de invallende duisternis gedwongen om te overnachten in Montblanc op een camping met voornamelijk vaste staanplaatsen. We zijn in Spanje dus horen we niet verbaasd te zijn door de grote hoeveelheid zwerfkatten op de camping - op het perceel naast ons zien we een grote verscheidenheid aan bakjes met etensresten: hier worden ze gevoerd. Door een Nederlandse, blijkt een dag later. Zijn we toch weer ergens goed voor!© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter