Portugal > Alto Alentejo > Évora
Spanje > Castilla y Leon > Salamanca
Spanje > Navarra > Aranatz
Frankrijk > Charente-Maritime > Pons
week 16: 13 april - 19 april 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Straatverlichting in Salamanca De 'Plaza Mayor' in Salamanca 'Claustro de los Reyes'in het klooster van San Esteban, Salamanca Hekwerk in de 'Catedral Vieja' in Salamanca De 'Capela dos Ossos' in Évora Op weg van Évora naar Salamanca Een regenachtige tussenstop in Spanje Trappenhal in het klooster van San Esteban Orgel in de 'Catedral Vieja' in Salamanca

wijzijnerwegvan
in week 16...

We verbazen ons in de 17e eeuwse Capela dos Ossos, de knekelkapel in Évora, waarvan de wanden bedekt zijn met de botten van 5.000 skeletten die de plaatselijke monniken van het lokale kerkhof haalden. Benieuwd wat de bevolking daarvan vond... Boven de deur prijkt de spreuk "Wij beenderen, hier verzameld, wachten op de uwe". Wij zien hier echter geen been in.
We nemen afscheid van Portugal en rijden Spanje in op weg naar Salamanca, waar we genieten van het prachtige museum voor art nouveau en ons vergapen aan de monumentale 16e eeuwse "nieuwe" kathedraal, kunstig ineengevlochten met de oude uit de 13e eeuw, terwijl we genieten van typisch Hollands weer - het regent.
Via een tussenstop hoog in de uitlopers van de Pyreneeën in Aranatz rijden we Frankrijk in, waar we neerstrijken in Pons, een oud middeleeuws stadje. Na 1200 kilometer vinden we het weer éven welletjes.
Relaxend aan de oevers van de Seugne wisselen we de Portugese reisgidsen om en wennen al snel weer aan La Douce France.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter