Portugal > Baixo Alentejo > Alcácer do Sal
week 12: 16 maart - 22 maart 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Lampenpoetser in Alcácer do Sal Deur in Alcácer do Sal Baguete Ooievaars op de klokkentoren van het Santuário do Senhor dos Mártires Kerkraam van het Santuário do Senhor dos Mártires Hottentotvijg in Alcácer do Sal Diner bij zonsondergang Kasteeltoren Alcácer do Sal Brandende rijstvelden bij de spoorbrug van Alcácer do Sal

wijzijnerwegvan
in week 12...

De accu laat ons deze week opnieuw in de steek; een vriendelijke Engelsman zet hem voor ons aan de oplader. We laten de accu doormeten in een lokale "garage" en besluiten hem te vervangen.
We lopen nogmaals naar de Santuário do Senhor dos Mártires en treffen een vriendelijk lachende en bijna geen woord Engels sprekende dame aan, die ons eerst een lesje Portugees geeft en ons daarna de sleutels van de kerktoren toevertrouwd. We klimmen naar boven en vinden een fraai uitzicht op het dal van de Rio Sado en een nestelend ooievaarspaar in de belendende klokkentoren.
Tijdens onze wandelingen door de streek zien we na een kortstondige klaproosperiode nu overal de brem bloeien. 21 maart en het begin van de lente verstrijken voor ons ongemerkt; tenslotte is het hier al zomer.
De rijstboeren maken zich op voor een nieuwe oogstcyclus en we zien de rijstvelden branden als de oude planten worden opgeruimd. De rijst wordt hier gezaaid en niet geplant; dat zou al te arbeidsintensief worden.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter